System Administrator

Dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru 25 de unități de învățământ și 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar

În urma demersurilor realizate de administrația locală, astăzi, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local a fost adoptat proiectul de hotărâre în vederea atragerii de fonduri europene pentru dotarea a 25 de unități de învățământ și a trei secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar. 

Odată cu aprobarea acestui proiect de hotărâre, Primăria Municipiului Zalău va depune cererea de finanțare în vederea dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe. Cererea de finanțare va fi depusă în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 27.969.105,69 lei, din care 27.957.443,69 lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar 11.662 lei contribuția bugetului local.

Acest proiect cuprinde dotarea a 25 de unități de învățământ (10 grădinițe și 15 școli gimnaziale și licee), precum și dotarea a 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău. Astfel, vor beneficia de echipamente 25 de laboratoare de informatică, 438 de săli de clasă și de grupă vor fi echipate pentru organizarea în mediul virtual a activităților didactice, iar 290 de săli de clasă și de grupă vor fi mobilate pentru activități didactice. De asemenea, vor fi mobilate și vor beneficia de dotări 15 laboratoare de științe școlare, 15 cabinete școlare, 15 săli de sport, 3 secții de sport a CSS Zalău, 25 de cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică și 3 ateliere de practică din cele trei licee tehnologice.

Continuăm seria proiectelor de investiții în educație! Îmi doresc ca fiecare copil să beneficieze de un act educațional de calitate, în grădinițe, școli și licee moderne și, așa cum am obișnuit, profităm de fiecare ocazie pentru a atrage bani europeni pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ.

Împreună cu cele 5 proiecte de modernizare și creștere a eficienței energetice finalizate și cu cele 11 aflate în implementare, proiectul privind dotarea a 25 de unități de învățământ și a trei secții din cadrul CSS, aprobat astăzi în ședința de Consiliu Local în vederea depunerii pentru finanțare, va contribui semnificativ la creșterea gradului de confort al copiilor, elevilor și cadrelor didactice. Astfel, infrastructura școlară din municipiu ajunge la standarde moderne”, a taransmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Close Search Window