System Administrator

Parteneriat pentru dezvoltarea unor proiecte de integrare în societate a comunităților marginalizate

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a avut astăzi, la sediul instituției, o întâlnire cu reprezentanții Programului ROMACT, întâlnire la care au participat și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Zalău și ai Serviciului Managementul Proiectelor din cadrul instituției.

Administrația locală va încheia un parteneriat cu Consiliul Europei, care va implementa în municipiul Zalău programul ROMACT, prin Echipa Națională de Management a proiectului. Prin intermediul acestui parteneriat, Direcția de Asistență Socială va beneficia de sprijin pentru dezvoltarea capacității de implementare a politicilor de incluziune socială. Astfel, timp de 22 de luni, va fi dezvoltat un program de instruire în diverse domenii, vor fi identificate surse de finanțare pentru rezolvarea problemelor din comunitățile marginalizate, vor fi scrise cereri de finanțare și aplicate măsurile identificate.

ROMACT este un program derulat de Comisia Europeană și Consiliul Europei, fiind implementat în România din anul 2013, cu scopul de a întări capacitatea autorităților locale de a realiza și implementa politici publice incluzive de dezvoltare locală, precum și planuri de incluziune socială a comunităților de romi.

Close Search Window