System Administrator

Investiții pentru tineri! A fost finalizată construcția celor două blocuri ANL din Cartierul Dumbrava Nord

Astăzi a fost demarată procedura de recepție a celor două blocuri ANL, construite în Cartierul Dumbrava Nord, prin programul – Locuințe pentru tineri destinate închirierii. Investiția a fost realizată de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), la solicitarea Primăriei Municipiului Zalău, în baza protocolului de colaborare dintre Ministerul Apărării Naționale și Municipiul Zalău.

Cele două blocuri însumează 100 apartamente, un bloc având 6 etaje, respectiv 20 de apartamente, iar celălalt 10 etaje, respectiv 80 de apartamente. Din cele 100 de locuințe, sunt 7 garsoniere, 66 de apartamente cu două camere și 37 de apartamente cu 3 camere.

La acest obiectiv de investiții, Primăria Municipiului Zalău a finalizat lucrările tehnico-edilitare care reveneau în atribuțiile administrației locale, respectiv alimentare cu energie electrică, gaze naturale și apă, amenajare rețea de canalizare menajeră și canalizare pluvială, cât și amenajarea căilor de acces.

În cadrul procedurii de recepție demarată astăzi pentru acest obiectiv de investiții, la care au participat reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe, ai Primăriei Municipiului Zalău, ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au fost analizate documentele pentru recepție și discutate aspectele constatate în teren în cadrul vizitei făcută de reprezentanții primăriei în data de 12 mai.

Au fost preluate documentele privind cartea tehnică a construcției, certificatele de conformitate, procesele verbale de calitate și procesele verbale de punere în funcțiune a instalațiilor. Urmează să fie făcute ultimele verificări în apartamente, astfel încât să fie încheiat protocolul de transfer al celor două blocuri, de la Agenția Națională pentru Locuințe, către Primăria Municipiului Zalău.

Zona în care au fost construite cele două blocuri se află într-un amplu proces de dezvoltare. Cu fonduri atrase prin Compania Națională de Investiții, în vecinătatea celor două blocuri este în construcție un bazin didactic de înot și o bază sportivă. De asemenea, prin Programul Naținal de Redresare și Reziliență, în această zonă va fi construită o creșă cu 110 locuri.

Close Search Window