System Administrator

Acțiune de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate

0260610178 sau 0734777801 – numerele de telefon care pot fi apelate pentru sesizarea Poliției Locale cu privire la identificarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Zalău.

În această perioadă, Poliția Locală desfășoară o amplă acțiune de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate, acțiune susținută în paralel și de inspectorii din cadrul Direcției Corp Control, care fac demersuri pentru eliberarea domeniului public.

Anul acesta au fost aplicate 80 de somații (53 de către Poliția Locală și 27 de către inspectorii din cadrul Direcției Corp Control), din care 41 de vehicule au fost ridicate de către proprietarii acestora. În situația neridicării mașinii de pe domeniul public în termen de 30 de zile de la data somației, proprietarii vor fi sancționați, cuantumul amenzilor fiind cuprins între 1.000 și 2.000 lei.

         a) vehicul fără stăpân - vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;

         b) vehicul abandonat - vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Close Search Window