System Administrator

Strada 1 Decembrie 1918 a fost configurată la trei benzi de circulație

 Astăzi, 8 decembrie 2023, a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții “Realizare bandă de preselecție pentru circulația rutieră și refacere acoperire Valea Zalăului pe tronsonul afectat de realizarea investiției  - Pietonizare strada Unirii”.

Pentru semnarea documentelor și întocmirea procedurii de recepție a fost organizată o ședință în cadrul instituției, la care au participat primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, administratorul public Călin Cristian Forț, reprezentanți din partea constructorilor, dirigintele de șantier, proiectantul și responsabilii de proiect din primărie.

Prin intermediul acestui proiect au fost realizate două tipuri de lucrări: configurarea străzii la 3 benzi de circulație și refacere acoperire peste Valea Zalăului.

Strada 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul, până la intersecția cu strada Unirii a fost lărgită la 3 benzi de circulație, două benzi pentru circulația înspre bulevardul Mihai Viteazul și o bandă pentru intrarea pe strada 1 Decembrie 1918 de pe bulevard.

Astfel, a fost realizată o stradă cu carosabil de 9 metri, încadrată cu rigolă și borduri prefabricate din beton. Trotuarul dinspre Casa de Cultura a Sindicatelor a fost realizat cu o lățime de aproximativ 2 metri și a fost amenajat un acces auto pe o lățime de 6 metri.

În ceea ce privește proiectul de refacere acoperire Valea Zalăului, în intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul, unde se intersectează cele două brațe ale Văii Zalăului, a fost proiectată și executată o structură nouă de rezistență, fundații și elevații din beton monolit, peste care au fost așezate grinzi prefabricate tip PI pe ambele brațe.

Valoarea proiectului este de 1.043.052,04 lei cu TVA, iar lucrările au fost executate de Asocierea SC Avril SRL & SC Delcar SRL Zalău.

Close Search Window