System Administrator

Ziua Armatei Române, marcată la Zalău

Ziua Armatei Române a fost marcată astăzi, la Zalău, printr-un ceremonial militar și religios, organizat în Cimitirul Eroilor din municipiu, acompaniat de Fanfara “Promenada” a Casei Municipale de Cultură

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, alături de viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, de administratorul public, Călin Cristian Forț, de autorități județene și militari au participat la manifestări și au depus o jerbă la Monumentul Eroilor.

În cadrul intervenției pe care a avut-o în timpul manifestărilor, primarul Ionel Ciunt a transmis un mesaj plin de recunoștință și respect Armatei Române și militarilor români:

“Istoria neamului nostru românesc este strâns legată de istoria Armatei Române. Cu alte cuvinte, în momentele grele, în momentele de răscruce din istoria lor, românii au avut întotdeauna un sprijin în oastea țării, în Armata Română. Astăzi este o zi specială nu doar pentru militari, ci pentru întreaga țară, pentru că astăzi poporul român sărbătorește oștirea țării.

Într-o noapte de toamnă, în 24 spre 25 octombrie, în urmă cu 79 de ani, nu foarte departe de locul în care ne aflăm acum, pe granița de vest a țării, Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ românesc. De aceea, socotesc că noi, cei care trăim pe aceste meleaguri, cei care suntem aproape de Carei și Satu Mare, avem un motiv în plus să apreciem și să prețuim jertfele pe care ostașii români le-au făcut, jertfele eroilor noștri. Să apreciem și să prețuim Armata Română!

Eroilor români le aducem astăzi un pios omagiu, veteranilor de război și familiilor acestora le doresc sănătate, iar celor care sunteți activi în Armata Română, pe lângă sănătate, vă doresc din tot sufletul să aveți succes în misiunile încredințate.

La mulți ani, Armata Română!”

Close Search Window