System Administrator

Program de Ziua Națională a României

La Zalău, manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, pentru depunerea de jerbe la bustul lui Iuliu Maniu, iar de la ora 12.30 va avea loc parada militară pe bulevardul Mihai Viteazul, în zona magazinelor Galeriile Meseș.

În vederea bunei desfășurări a manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în municipiul Zalău, prin avizul nr. 25/21.11.2023, a impus următoarele măsuri și restricții de circulație:

Joi, 30 noiembrie 2023

Blocarea circulației rutiere între orele 8.00-10.30, pentru repetiția generală pregătitoare, pe următoarele sectoare de drum public:

    -pe Bd. Mihai Viteazu, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu;

    -strada Gheorghe Doja, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu strada Mihai Eminescu (sensul de coborâre);

    - strada Corneliu Coposu, de la intersecția cu strada Andrei Șaguna, până la intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu;

    - strada Gheorghe Lazăr, de la magazinul de mobilă Altana Son, până la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu;

    - intersecția str.9 Mai cu Piața 1 Decembrie 1918, până la ceas.

    - Restricționarea accesului din parcarea aflată în spatele blocurilor Galeriile Meseș, la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu, prin dirijarea acestora prin parcarea aflată în fața Bl A96.

    - Restricționarea accesului din strada Crișan, strada Horea spre Bulevardul Mihai Viteazu.

Vineri, 1 Decembrie 2023

Blocarea circulației rutiere între orele 10.00-15.00, pentru manifestări, pe următoarele sectoare de drum public:

    -pe Bd. Mihai Viteazu, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu;

    -strada Gheorghe Doja, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu strada Mihai Eminescu (sensul de coborâre);

    - strada Corneliu Coposu, de la intersecția cu strada Andrei Șaguna, până la intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu;

    - strada Gheorghe Lazăr, de la Magazinul de mobilă Altana Son, până la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu;

    - intersecția str.9 Mai cu Piața 1 Decembrie 1918, până la ceas;

    - Restricționarea accesului din parcarea aflată în spatele Blocurilor Galeriile Meseș la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu, prin dirijarea acestora prin parcarea aflată în fața Bl A96;

    - Restricționarea accesului din strada Crișan, strada Horea spre Bulevardul Mihai Viteazu.

În funcție de constatările rezultate după defășurarea repetiției generale din data de 30.11.2023, dacă situația o va impune, pentru data de 1 Decembrie 2023 se va permite extinderea restricționării circulației .

BLOCAREA accesului în/din următoarele parcări publice:

    - în data de 29.11.2023, ora 08.00, parcarea din faţa Magazinelor Galeriile Meseș, pentru montarea scenei, până în data de 01.12.2023, orele 16.00.

Eliberarea parcării din faţa Magazinelor Galeriile Meseș, din data de 29.11.2023 orele 8.00, pentru montarea scenei, pâna în data de 01.12.2023, orele 16.00, când se va ridica scena. Asigurarea obiectivului se va face de către personalul Poliției Locale Zalău. Eliberarea parcării adiacente Platoului de Marmură în data de 01.12.2023, ora 8.00.

În intervalul în care s-a avizat blocarea circulației rutiere se va devia de către SC Transurbis SA transportul public local de persoane.

În intervalul în care s-a avizat blocarea circulației rutiere se vor comuta semafoarele pe culoare galben intermitent în intersecțiile afectate de blocarea circulației.

Pe toată perioada desfășurării evenimentului se va asigura prezența asistenței medicale de către Serviciul de Ambulanță Sălaj.

Organizatorii vor conveni împreună cu Poliţia municipiului Zalău şi Inspectoratul de Jandarmi Jud. Sălaj măsurile ce se impun.

În perioada 30.11.2023 – 01.12.2023, ora 16.00, se vor suspenda lucrările de șantier executate în perimetrul în care a fost avizată adunarea publică. Constructorul va pune la dispoziție organizatorilor, șantierul în condiți de siguranță a participanților.

Conform art. 4 din Legea nr. 60 din 23 septembrie 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice “organizatorii au obligaţia să întreprindă acţiunile ce se impun pentru ca acestea să se desfăşoare în conformitate cu prevederile art. 2 din acest act normativ si anume “ desfăşurarea în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultură şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23.00)”.

Close Search Window