System Administrator

Pod nou pe strada Corneliu Coposu

Marți, 31 octombrie 2023, a fost efectuată recepția proiectului „Demolare pod existent și construire pod nou pe str. Corneliu Coposu, km 1+229, aferent obiectivului de investiții „Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană, Axa est-vest, str. Avram Iancu – Corneliu Coposu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Procedura de recepție s-a derulat în prezența primarului Ionel Ciunt, a viceprimarilor Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, participând și reprezentanți din partea constructorului SC Avril SRL, dirigintele de șantier, proiectantul, reprezentantul ISC și reprezentanți din cadrul instituției, responsabili de proiect.

Construirea noului pod s-a impus în urma unei expertize, conform căreia podul existent/vechi se afla în stare critică, avand degradari atât la nivel de suprastructură, cât și la nivel de infrastructură.

Astfel, investiția realizată cuprinde construirea unui pod cu o lungime de 21,40 m., lumina de 7,00 m., iar lățimea suprastructurii 14,30 m., din care lungimea părții carosabile este de 7,80 m. Au fost amenajate două piste de biciclete având lățimea de 1,50 m., două trotuare de câte 1,50 m. și două grinzi parapet de 25 m., pe care s-au pus parapete de siguranță pietonală. Pe lângă investițiile de infrastructură și suprastructură au fost făcute și racordări cu terasamente și amenajată albia văii.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 3.063.868,99 lei.

Close Search Window