System Administrator

Funcționarea a două centre de vaccinare din oraș, asigurată de Primăria Municipiului Zalău

         Funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din incinta Centrului de zi pentru persoane vârstnice “Tinerețe fără bătrânețe” și a Centrului Militar Județean Sălaj, revine în sarcina Primăriei Municipiului Zalău.

         Pentru buna organizare și funcționare a acestor centre, astăzi, 11 ianuarie 2021, la sediul Primăriei, primarul Ionel Ciunt, împreună cu reprezentanți ai instituției, au avut o întâlnire cu directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș. Invitația a fost transmisă inclusiv Instituției Prefectului Județului Sălaj și Centrului Militar Județean Sălaj.

         În cadrul ședinței au fost discutate aspecte cu privire la personalul care trebuie asigurat pentru funcționarea centrelor, de luni până duminică, în intervalul orar 8.00-20.00, urmând să fie stabilit cadrul legal prin intermediul căruia cadrele medicale și personalul aferent să își poată desfășura activitatea. Până în momentul de față, acest aspect nu este reglementat, autoritățile locale fiind puse în situația de a identifica soluții.

         De asemenea, a fost stabilit circuitul persoanelor venite pentru vaccinare, logistica necesară spațiilor și aspecte cu privire la autorizarea acestor centre de vaccinare. În perioada următoare se va realiza amenajarea propriu-zisă a celor două centre de vaccinare, cu respectarea normelor legale avute la dispoziție până la această dată.

         “Sănătatea oamenilor rămâne în continuare o prioritate pentru noi și sunt îngrijorat că Guvernul României nu a găsit încă resursa financiară necesară pentru funcționarea în bune condiții a acestor centre de vaccinare. Mâine voi participa la o întâlnire a conducerii AMR cu ministrul finanțelor. Îi voi prezenta, printre altele, și această situație și sper să se găsească soluții la problemele administrațiilor publice locale”, a transmis Ionel Ciunt, primarul Municipiului Zalău.

Close Search Window