System Administrator

Dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru TOATE unitățile de învățământ din municipiu și pentru trei secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar

Primăria Municipiului Zalău a obținut finanțare pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu și a trei secții din cadrul CSS cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea contractului de finanțare fiind de 27 milioane lei.

Acest proiect cuprinde dotarea a 25 de unități de învățământ (10 grădinițe și 15 școli gimnaziale și licee), precum și dotarea a 3 secții din cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău. Astfel, vor beneficia de echipamente 25 de laboratoare de informatică, 438 de săli de clasă și de grupă vor fi echipate pentru organizarea în mediul virtual a activităților didactice, iar 290 de săli de clasă și de grupă vor fi mobilate pentru activități didactice. De asemenea, vor fi mobilate și vor beneficia de dotări 15 laboratoare de științe școlare, 15 cabinete școlare, 15 săli de sport, 3 secții de sport a CSS Zalău, 25 de cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică și 3 ateliere de practică din cele trei licee tehnologice.

În cadrul acestui proiect, în momentul de față sunt în licitație publică o serie de achiziții, iar pentru alte achiziții se lucrează la întocmirea documentațiilor. Astfel, șase licitații publice sunt în desfășurare în vederea achiziției de mobilier metalic pentru liceele profesionale, mobilier din plastic pentru grădinițe, seturi de bănci, mese și scaune, mobilier și echipamente IT. Sunt în lucru și urmează să fie derulate achiziții pentru mobilier, instrumente și jocuri specifice cabinetelor psihopedagogice, materiale didactice pentru laboratoare multidisciplinare și pentru laboratoarele de fizică, achiziția de materiale didactice pentru sălile de sport ale unităților de învățământ și pentru secțiile sportive ale Clubului Sportiv Școlar Zalău.

Tototdată, vor fi făcute achiziții de echipamante digitale pentru grădinițe, ateliere de practică și cabinete muzicale, mașini unelte mari, material didactic pentru ateliere, aparate electrice pentru ateliere, scule pentru ateliere, obiecte sanitare pentru bucătării, aparatură profesională pentru bucătării, veselă, fețe de masa, instrumente muzicale, birotică, cărți și manuale școlare, covoare, materiale pentru organizare și depozitare, unelte de grădină și materiale didactice pentru cabinetele școlare.

Termenul contractual pentru dotarea unităților de învățământ cu materialele didactice, echipamentele și mobilier, în cadrul acestui proiect, este luna septembrie 2024.

Close Search Window