System Administrator

Au fost făcuți pași împortanți în vederea demarării lucrărilor la noua creșă din municipiu

Astăzi, 22 mai, conducerea direcțiilor tehnice, de patrimoniu și de urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, împreună cu un reprezentant al Companiei Naționale de Investiții, responsabil de proiect, și cu dirigintele de șantier au efectuat o vizită pe strada Bistriței, unde va fi construită noua creșă din municipiu.

În cadrul vizitei în teren au fost discutate aspecte cu privire la adaptarea investiției la amplasament, extinderea utilităților, aducerea la cotă 0 a terenului, avizele și documentele necesare demarării lucrărilor și aspecte organizatorice privind derularea proiectului.

În momentul de față, investița se află în faza de elaborare a proiectului tehnic, această etapă urmând sa fie finalizată în cursul lunii iunie. Astfel, în luna iulie se dorește demararea lucrărilor propriu-zise pentru realizarea creșei, după obținerea avizelor necesare și a autorizației de construire.

Creșa care urmează să fie construită pe strada Bistriței, în cartierul Dealul Morii, va avea capacitate de 110 locuri și va fi amplasată în vecinătatea bazinului didactic de înot. De asemenea, aferent acestui obiectiv va fi realizată și o parcare cu apoximativ 40 de locuri. Această investiție va contribui semnificativ la creșterea numărului de locuri necesare învățământului antepreșcolar din municipiu. Totodată, împreună cu noile construcții realizate sau aflate în derulare, respectiv locuințele ANL, bazinul didactic de înot și baza sportivă, această zonă va trece printr-un amplu proces de dezvoltare.

La solicitarea Primăriei Municipiului Zalău a fost obținută finanțare din partea CNI pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, astfel, întregul proces de implementare a proiectului este derulat de finantațor, Municipiul Zalau fiind partener în acest proiect.

Close Search Window