System Administrator

Alte trei blocuri din municipiu intră în reabilitare

         Astăzi, 12 februarie 2021, a fost predat către constructor amplasamentul pentru demararea lucrărilor privind creșterea eficienței energetice la blocurile de locuințe C, SB42 și 1B, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1 A – eficiență energetică clădiri rezidențiale.

         Blocul C este situat pe Bulevardul Mihai Viteazul, nr. 21, iar blocurile SB42 și  1B sunt situate pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 58, respectiv nr. 15. Valoarea totală a proiectului este de 1.960.515,87 lei, executantul lucrărilor este SC Avril SRL, iar termenul de execuție este de 8 luni pentru fiecare obiectiv de investiții.

Principalele tipuri de lucrări care vor fi executate constau în izolarea termică a pereților exteriori, izolarea planșeului peste ulimul etaj și peste subsol, schimbarea tâmplăriei de lemn cu termopan și închiderea balcoanelor cu geamuri termopan. Proiectele privind creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale au ca obiective: combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră; îmbunătățirea eficienței energetice; îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locatarilor din blocuri, prin reducerea consumului anual specific de energie și creșterea numărului de gospodării cu o clasficare mai bună a consumului de energie.

         În momentul de față, în municipiu sunt în execuție lucrări de reabilitare termică la șapte blocuri: A16, Scala, SB15, G164, 80 scara A, P40 și D111. Lucrările pentru blocurile P+8 și V1 sunt în procedură de licitație pe SEAP, iar pentru blocurile I58 și SB34 proiectul este la ADR-NV pentru avizare, urmând să fie dat ordinul de începere după obținerea avizului.  

Close Search Window