System Administrator

Activitățile dedicate Zilei Naționale a Culturii au continuat și azi

Primăria Municipiului Zalău prin Casa Municipală de Cultură Zalău, organizează o serie de activități dedicate Zilei Naționale a Culturii. Activitățile se desfășoară pe parcursul a trei zile, în baza unor parteneriate, cu licee din municipiul Zalău, parteneriate care au în vedre descoperirea, promovarea și implicarea tinerilor în acte culturale de calitate. Programele artistice vor conține momente muzicale instrumentale din creația compozitorilor români, romanțe pe versuri din creația poetului Mihai Eminescu, precum și momente de recitare din creația eminesciană sau alți scriitori români care și-au dedicat operele poetului Mihai Eminescu.

Spectacolul dedicat Zilei Naționale a Culturii a debutat ieri, 12 ianuarie 2022, de  ora 17:00 cu o ,,Serată muzicală dedicată Zilei Culturii”. Pe scena Clădirii Transilvaniei au urcat

elevi ai Liceului de Artă ,,Ioan Sima” și orchestra și soliștii Ansamblului Artisitc Profesionist ,,Porolissum”.

Activitățile au continuta azi, cu un program susținut de elevi ai Liceului Sportiv ,,Avram Iancu” și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”. De asemenea și elevii Liceului Pedagogic ,,Gheorghe Șincai” acompaniați de soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum” au pregătit un program special dedicat Zilei Naționale a Culturii.

Zilele Naționale a Culturii vor continua și mâine, 14 ianuarie 2022, începând cu ora 10:00 cu program susținut de elevi ai Colegiului Național Silvania Zalău și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”. Ziua va continua cu un program susținut de elevi ai Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilaria și soliștii și orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Porolissum”.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Close Search Window