System Administrator

A intrat în vigoare Regulamentul privind parcările din zona stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 66 din 21 martie 2024 a fost completat Regulamentul privind administrarea, întreținerea și exploatarea parcărilor din zona stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Astfel, în locurile de reîncărcare pentru vehicule electrice marcate și semnalizate corespunzător este INTERZISĂ parcarea vehiculelor, cu excepția celor aflate în procesul de reîncărcare. Odată finalizat procesul de reîncărcare, deținătorul vehiculului electric este obligat să elibereze locul de reîncărcare.

Constatarea constravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către personal din cadrul Serviciului de Adminsitrare a Domeniului Public, respectiv de către Poliția Locală. Valoarea sancțiunii este între 100 și 150 de lei.

În municipiul Zalău, până în prezent sunt două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în parcarea adiacentă Primăriei Municipiului Zalău, pentru patru mașini și două în parcarea de la Sala Sporturilor, tot pentru patru mașini. Pentru ocuparea locurilor de reîncărcare pentru vehicule electrice situate în parcările cu plată aparținând Municipiului Zalău, de către vehicule electrice aflate în procesul de reîncărcare, nu se achită tarif de parcare.

Numărul stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice din municipiu va fi suplimentat, administrația locală obținând fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 1.230.675,00 lei, pentru amenajarea altor 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Close Search Window