System Administrator

CORBU concertează In memoriam Florian Pittiș. Artă pentru Artă

Marți, 5 octombrie 2021, CORBU va susține un spectacol muzical dedicat celor 78 de ani de la nașterea lui Florian Pittiș. Evenimentul se desfășoară sub genericul „In memoriam Florian Pittiș. Artă pentru Artă” și va fi găzduit de Casa Municipală de Cultură Zalău, pe scena Sălii Transilvania, începând cu ora 19:30. Biletele se achiziționează de la casa de bilete a Casei Municipale de Cultură Zalău, de luni până joi, în intervalul orar 09:00-18:00 și vineri, în intervalul orar 9.00-13.30.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/2014617388705323/

 

În spectacolul live vor urca pe scenă, împreună cu Sergiu Corbu Boldor la vioară electrică, voce, act scenic, sintetizator, Sebastian Arvai (tobe, backing vocals), Alexandru Sabou (chitară electrică, chitară clasică, backing vocals, sintetizator) și Răzvan Meseșan (saxofon, backing vocals, sintetizator).

Proiectul CORBU a inițiat evenimentele dedicate lui Florian Pittiș în anul 2020, printr-un non-concert care s-a numit „Teama de sinceritate”. Conceptul non-concertului „Teama de sinceritate. Stare de pură neclintire interioară dedicată lui Florian Pittiș” este o stare în care sunetul devine tăcere, lumina devine întuneric, viața devine moarte și toate împreună devin un salt uriaș către cunoașterea pură. Trecerea de la o stare la alta se face prin respirație, sunet, cuvânt. Practic tot ceea ce am construit cu instrumentele este o respirație continuă” (Sergiu Corbu Boldor).

Mai multe despre Proiectul CORBU: http://panacorbului.ro/

Anul acesta, Proiectul CORBU îi dedică personalității lui Florian Pittiș un spectacol muzical numit „Cei Care Tac”. Spectacolul muzical „Cei Care Tac” s-a născut din intersecția dintre literatura scriitorului Marian Coman și muzica lui Sergiu Corbu Boldor. Conceptul albumului „Cei Care Tac”, după care a fost realizat spectacolul muzical cu același nume, le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luizei Mitu, muzica fiind compusă de Sergiu Corbu Boldor. Albumul  conţine şapte piese: „Dezleganie”, „Dincolo de stâncă”, „Tic tac”, „Bivolița”, „Se-ntâmplă rău”, „Colții unui Demon”, „Uită-te-n sus”.

Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din  perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman. Abumul „Cei Care Tac” este recomandat de academicianul Basarab Nicolescu și de scriitorul Marian Coman.

Basarab Nicolescu: „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor,  un fascinant album Cei care Tac, care ne  propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”.

Marian Coman: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde  lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.

CORBU este un proiect muzical care aduce în fața publicului românesc un  personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în  gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. Echilibrul între cele două credințe CORBU îl restabilește prin muzică.

Albumul „Cei Care Tac”, care poartă și numele spectacolului conceptual, al Proiectului Muzical CORBU, a fost lansat online, într-o zi de duminică, 13 decembrie 2020. La evenimentul online au participat ca invitați de onoare scriitorul Marian Coman, chitaristul Marius Pop și specialistul în social media, Cristian China Birta. Spectacolul muzical „Cei Care Tac” a fost creat pe scena Căminului Cultural din Hida, într-o perioadă în care accesul publicului la evenimentele culturale nu era posibil. Pentru cei care nu au posibilitatea de a ajunge la cele două evenimente pot vizualiza înregistrarea spectacolului la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=c0txUuqxyQc
 

Close Search Window